Kokosovo ulje deluje kao zaštita od toplote, obnavlja oštećenu kosu, pomaže sprečavanju gubitka kose i pospešuje rast kose.

Zbog svojih svojstava, kokosovo ulje ostaje u kosi i zadržava vlagu, što ga čini jednim od najefikasnijih tretmana za negu.

beach-blonde

Ako imate masniju kožu glave, nanesite kokosovo ulje na kosu izbegavajući predeo korena. Međutim, ako je vaša kosa suva, nanesite ulje direktno na kožu glave. Ulje ostavite da deluje 15-20 minuta, a potom isperite šamponom. Ponovite 2-4 puta mesečno za najbolje rezultate.

Maska od Kokosovog ulja i meda:

  • 1-2 kašike kokosovog ulja

  • 1-2 kašike meda

 

Kokosova palma (Cocos nucifera) je drvenasta biljka iz porodice palmi koja je rasprostranjena u tropskim krajevima, pogotovo na obalama i ostrvima Tihog i Indijskog oceana.

Po legendi urezanoj na jednoj kamenoj ploči pronađenoj na Filipinima, kokosova palma je nebesko drvo nastalo od zvezde, na koju svojim oblikom krošnje i podseća. Darovano je ljudima voljom Božanskih sila i toči iz sebe „napitak života“.

 

Coconut with jars of coconut oil and cosmetic cream on wooden background

Kokosovo ulje sadrži mali procenat polizasićenih masnih kiselina i veoma je bogato zasićenim masnim kiselinama (do 92%). Za razliku od drugih ulja, postaje tečno na temperaturi od 24 stepena, a kada je temperatura niža, menja agregatno stanje i postaje čvršće.

 

 

www.austinwholebodyhealth.com/coconut-oil-the-new-superfood/
www.hr.wikipedia.org/wiki/Kokosova_palma
www.blog.luxyhair.com/http://maneaddicts.com/2015/07/04/protecting-beach-hair/

Komentar